Taidekuuri Mäkitorpan leikkipuistossa -
Maagisen sinisen violetti ikkunakylä Oulunkylän kirjastossa elokuun 2012 loppuun asti    Kulttuuriyhdistys Lila ry:n Taidekuuri-yhteisötaidehanke kiertää Helsingin leikkipuistoja ja kirjastoja.
Tällä kertaa Taidekuuri on vieraillut Oulunkylässä Mäkitorpan leikkipuistossa, jossa lapset ovat taiteilleet Oulunkylän kirjastoon Ikkunakylän. Lapset ovat taiteilleet niin innokkaasti taloja kylään, että siitä on melkein jo tullut kaupunki...

Maagisen sinisen ja violetin sävyisen Ikkunakylän taloissa asuu monenmoista väkeä; mm. Duudsonit ja Granlundin veljekset, Suomen että Kiinan presidentit, Tuhkimo ja Prinsessa Aurora, Maija Mehiläinen ja taiteilija- sisko sekä mummi. Kylä sai nimensä työpajaan osallistuneiden lasten ideasta.

Taidekuuri-toiminnan periaatteena on, että kahden viikon non-stop työpajoissa annetaan kaikille leikkipuiston lapsille mahdollisuus taiteen tekemiseen yhteisellä teemalla. Jakson jälkeen kaikista lasten taiteilemista työpajojen tuotoksista kootaan yhteinen teos lähikirjastoon, ja näyttelyajan jälkeen lasten teokset palautetaan takaisin heille.

Taidekuuri-hanke haluaa tarjota lapsille onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia taiteen keinoin. Mäkitorpan Taidekuuri-hankkeen ovat rahoittaneet Suomen kulttuurirahasto ja Helsingin Sosiaalilautakunta.

Kulttuuriyhdistys Lila ry:n Taidekuurit toteuttavat kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja yhteisötaideohjaaja Tuija Salovaara, jotka ohjaavat työpajat sekä ideoivat teeman ja rakentavat yhteisen teoksen.

Kuvaaja: Tiina Hallakorpi