Kulttuuriyhdistys Lila ry:n Taidekuuri-hanke esittää:
TAIDESAAPPAAT LÄTÄKÖSSÄ    


Suutarilan kirjaston ja koulun yhteiseen aulaan on avautunut leikkipuisto Kesannon lasten taideteos Taidesaappaat lätäkössä.

Leikkipuisto Kesantoon perustettiin kahden viikon ajaksi kulttuuriyhdistys Lilan Taidekuurin Lits Läts kumisaapas-tehtaan syysmalliston suunnitteluosasto.Kesannossa käyvät lapset osallistuivat innokkaasti kuvataidetyöpajoihin. Lapset saivat vapaasti luoda omannäköisiään saappaita ja niin monta kuin inspiraatioita riitti - saappaita syntyikin yli 200 kappaletta!

Lapsista olisi kivaa, jos he voisivat suunnitella itselleenkin kumisaappaat, ja työpajoissa syntyneistä malleista tulisikin todella hienoja saappaita.Kaikista työpajoissa syntyneistä saappaista koottiin lasten yhteinen teos, jonka nimi on työpajoihin osallistuneiden lasten ehdotus. Teos saa ilahduttaa kaikkia Suutarilan kirjaston asiakkaita ja koululaisia vuoden vaihteeseen asti. Tämän jälkeen saappaat palautetaan takaisin taiteilijoille.
Teoksen kunniaksi järjestettiin avajaiset ja taiteilijat saapuivat juhlallisuuksiin puistosta suurena joukkona. Kirjasto tarjosi mehua ja keksiä ja puheitakin pidettiin.Kulttuuriyhdistys Lila on tarjonnut jo kahden vuoden ajan kuvataidelähtöistä Taidekuuri-toimintaa helsinkiläisille leikkipuistoille ja Kesanto oli kahdestoista Taidekuurin saanut leikkipuisto.

Lisätietoja: www.lilary.net/taidekuuri.htm

Kuvaaja: Tiina Hallakorpi. Kuvia saa käyttää vapaasti.