Taidekuuri Tapulin leikkipuistossa -
TAPULIN TÖTTERÖTAIVAS AVAA KESÄN 14.5. – 31.8. 2012    Tapulin kirjastossa on jo kesä, sillä Tapulin leikkipuiston lasten Tapulin tötterö on auki kirjaston aulassa elokuun loppuun asti. Kulttuuriyhdistys Lilan yhteisötaidehanke Taidekuuri pisti pystyyn ”jäätelötehtaan tuotesuunnittelunosaston” Tapulin leikkipuistoon kahdeksi viikoksi.

Osaston kuvataidetyöpajoissa lapset loivat tuotevalikoiman, josta oikeat jäätelötehtaat voivat vain uneksia! Tapulin tötterön listalta löytyy mm. seuraavanlaisia ainutlaatuisia jäätelöitä:

mökötys- ja toivomusjäätelöä, iloista ja nauravaa jäätelö, ihme- ja hymyjäätelöä, sydän- ja sukkajäätelöä, käärme- ja sotkujäätelöä, Suomi-Ruotsi -jäätelöä ja värikästuli- sekä strösselijäätelöä. Ja paljon muuta!


Taidekuuri-yhteisötaidehanke kiertää Helsingissä leikkipuistoja, joissa järjestetään eri teemoilla kuvataidetyöpajoja kaikille puistossa kävijöille taaperoista ensi- ja toisluokkalaisiin koululaisiin.

Pyrkimyksenä on antaa onnistumisen kokemuksia ja mahdollistaa luovuuden iloa kaikille. Kaikkien osallistujien taideteoksista kootaan yhteinen teos lähikirjastoon tai muuhun julkiseen paikkaan, jolloin lasten kädenjälki tulee osaksi yhteistä kaupunkitilaa.

Kevään Taidekuuria on tukenut Suomen kulttuurirahasto ja Helsingin kaupungin sosiaalivirasto. Nyt toukokuussa Taidekuuri vierailee leikkipuisto Nurkassa Puistolassa. Tätä Taidekuuria tukee LC Helsinki/Park ja Puistolan Martat.


Taidekuurit toteuttavat kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja yhteisötaideohjaaja Tuija Salovaara, jotka ohjaavat työpajat sekä ideoivat teeman ja rakentavat yhteisen teoksen.

Kuvaaja: Tiina Hallakorpi