Lilan logo
Kulttuuriyhdistys Lila ry

Historiaa lyhyesti


  TAIDE
  Northern Direction
  Kommentti
  Baltic Souvenirs


  TAIDETTA ARKEEN
  Taidekuuri
  Lila Dance & Company
  Kalasataman POIJU


  Historia
  Yhteystiedot
  Linkkejä


Kulttuuriyhdistys Lila ry on rekisteröity vuonna 1996. Alunperin yhdistys oli nimeltään Lintulahden kuvataidekeskuksen kannatusyhdistys ry. Se ylläpiti Kuvataidekeskus Lilaa osana Lintulahden korttelissa sijainnutta Sörnäisten Taitotaloa. Lila ry:n muuttaessa omaan toimitilaan Kallion Castreninkadulle v. 1998 nimeksi muutettiin Kuvataideyhdistys Lila ry. Yhdistyksen tiloissa toimi edelleen lasten kuvataidekoulu, ja siellä toteutettiin entisen käytännön mukaisesti eri tahoille suunnattuja kuvataidekursseja ja -projekteja.

Vuodesta 2000 yhdistys on jatkanut toimintaansa ilman omaa toimitilaa. Muiden taiteen alojen edustajien liityttyä mukaan yhdistyksen nimi muutettiin Kulttuuriyhdistys Lila ry:ksi.

1990-luvun lopusta vuoteen 2007 Lila oli aktiivisesti mukana Kallio Kukkii -kaupunginosatapahtumassa sen laajentuessa Harjun nuorisotalon pihajuhlista koko viikon kestäväksi kulttuuriviikoksi. Samoin Lila osallistui syyskauden Kallio Kipinöi -viikon järjestämiseeen. Noihin aikoihin kulttuuriviikkojen aktivoimasta joukosta syntyi Oranssin Koiran teatteri, jonka edustaja toimi tuolloin myös Lilan hallituksessa. Nykyään Oranssin Koiran teatteri on Lila ry:n yhteisöjäsen.

Lila ry aloitti v. 2002 yhteistyössä Harjun nuorisotalon kanssa Kallion Kulttuuripysäkki -hankkeen Helsingin sosiaaliviraston hallinnoiman Terve ja turvallinen kaupunki-neuvottelukunnan myöntämän avustuksen turvin. Kulttuuripysäkin tehtävänä oli lisätä hyvinvointia alueella aktivoimalla asukkaita osallistumaan kaupunginosatapahtumiin omalla ohjelmallaan, ja se toimi myös noiden tapahtumien suunnittelijana ja järjestäjänä.

Sittemmin Kulttuuripysäkin perustaman kaupunginosatapahtuman työryhmästä muodostunut Kallion Kulttuuriverkosto järjestäytyi omaksi yhdistyksekseen, joka vastaa nykyään Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi -kulttuuriviikkojen järjestelyistä.


Kallion kulttuuripysäkki oli mukana järjestämässä Kallio kukkii -kulttuuriviikkoa 2003 - tässä Kallio Kukkii Paraati