Lilan logo
Kulttuuriyhdistys Lila ry

NORTHERN DIRECTION, suomalais-venäläinen yhteistyöprojekti
In English

  TAIDE
  Northern Direction
  Kommentti
  Baltic Souvenirs


  TAIDETTA ARKEEN
  Taidekuuri
  Lila Dance & Company
  Kalasataman POIJU


  Historia
  Yhteystiedot
  LinkkejäTaiteilijat Stoan avajaisissa 2018: oikealta Karoliina Arvilommi, Tiina Hallakorpi, Reetta Gröhn-Soininen, Viktoria Zorina, Heidi Vasara, Kari Södö ja Vladimir ZorinNorthern Direction on Lilan monivuotinen yhteistyöprojekti petroskoilaisen Land and Art Associationin kanssa.

Projekti alkoi Pohjoinen suunta - Värihyökkäys I ja II -näyttelyillä Pietarissa Jelaginin saaren palatsin museossa 2016 ja 2017. Northern Direction -projekti jatkui sekä Suomessa että Karjalan tasavallassa järjestettäviin Pohjoinen suunta - Värihyökkäys III ja IV näyttelyihin. Suomessa näyttely oli esillä Helsingissä kulttuuritalo Stoan Galleriassa 5.12.2018 - 4.1.2019 ja Petroskoissa valtion taidemuseossa 1.3.2019 - 14.4.2019.

Kaikkien Värihyökkäys-näyttelyiden teemana on väri ja leikillisyys. Jokainen Pohjoinen suunta - värihyökkäys -näyttely on oma erillinen ja oma kokonaisuutensa, niin taiteilijoiden kokoonpanon ja teosten suhteen.

Pohjoinen suunta - Värihyökkäys IV
Petroskoi, Karjalan tasavallan valtion taidemuseo 1.3.-14.4.2019.

Taiteilijat Suomesta: Karoliina Arvilommi, Reetta Gröhn- Soininen, Tuomas Korkalo, Jyrki Poussu, Pia Sinkkonen, Kari Södö, Riitta Turunen ja Heidi Vasara.

Taiteilijat Venäjältä: Igor Monakhov, Jevgeni Orlov, Sergei Varaksin, Viktoria Zorina.

Kuraattorit osallistuvat näyttelyyn itsekin taiteilijoina: Tiina Hallakorpi/ Suomi, Vladimir Zorin/ Venäjä.

Kuvia näyttelyn teoksista

Pohjoinen suunta - värihyökkäys III
Stoan galleria, Helsinki 5.12.2018 - 4.1.2019

Taiteilijat: Karoliina Arvilommi, Reetta Gröhn-Soininen, Igor Monakhov, Jyrki Poussu, Pia Sinkkonen, Kari Södö, Riitta Turunen, Heidi Vasara, Viktoria Zorina.

Kuraattoreina toimivat Tiina Hallakorpi / Lila ry ja Vladimir Zorin / Land and Art Association, jotka myös osallistuvat näyttelyyn.

Kuvia näyttelyn teoksista

Pohjoinen suunta - Värihyökkäys II
Pietari, Jelaginin saaren palatsin museo 15.12.2017 - 8.3.2018.

Taiteilijat: Karoliina Arvilommi, Pia Sinkkonen, Outi Särkikoski, Anu Torikka, Riitta Turunen, Heidi Vasara, Ksenja Veksina ja Viktoria Zorina.

Avajaisissa oli Anne Pehkosen performanssi "Snowball".

Kuraattoreina toimivat Tiina Hallakorpi ja Vladimir Zorin, jotka myös osallistuivat näyttelyyn, tällä kertaa ympäristötaideteoksilla. Lisäksi ulkona oli Karjalan tasavallasta kotoisin olevan Igor Monakhovin teos.

Kuvia näyttelyn teoksista

Pohjoinen suunta - Värihyökkäys I
Pietari, Jelaginin saaren palatsin museo 2.11.2016 - 15.1.2017.

Taiteilijat:
Reetta Gröhn-Soininen, Tiina Hallakorpi, Helena Kaikkonen, Jyrki Poussu, Kari Södö ja Viktoria Zorina sekä Vladimir Zorin

Kuraattoreina toimivat Tiina Hallakorpi ja Vladimir Zorin, jotka myös osallistuivat näyttelyyn.

Kuvia näyttelyn teoksista