Lilan logo
Kulttuuriyhdistys Lila ry

Jakomäen Taidekuuri     2016 - 2018
Cultural Association Lila

  TAIDE
  Northern Direction
  Kommentti
  Baltic Souvenirs


  TAIDETTA ARKEEN
  Taidekuuri
  Lila Dance & Company
  Kalasataman POIJU


  Historia
  Yhteystiedot
  Linkkejä


JAKOMÄEN TAIDEKUURI -yhteisötaideprojekti on jatkunut vuoden 2017 aikana. Vuonna 2016 käynnistynyt projekti on tarjonnut taidelähtöistä toimintaa Jakomäen ja sen ympäristön asukkaille. Osallistuminen Taidekuurin työpajoihin ja tapahtumiin on maksutonta.
Projekti jatkuu edelleen vuonna 2018 ja laajenee osittain Myllypuroon.

Työpajoja ja tapahtumia ohjaavat / koordinoivat kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja
tanssija-koreografi Pia Lindy ( ja pialindysblog.blogspot.fi).

Lisätietoja: taidekuuri@gmail.com / 050 352 6342 (Pia)
blogi: http://jakomaentaidekuuri.blogspot.fi
facebook: https://www.facebook.com/jakiksentaidekuuri/


JAKOMÄEN TAIDEKUURI SYKSYLLÄ 2017

Taidekerho Sotku

Sotkussa saa sotkea! Sotkussa taiteillaan taiteilijatakeissa omilla paleteilla ja kokeillaan värien sotkemista. Mistä tulee vihreää? Mitä tapahtuu jos sekoittaa sinistä ja punaista? Sotkussa saa olla kokeellinen ja vapautuneesti luova annetun raamin sisällä.
Sotkussa on maalattu omakuvia, väärinpäin maalauksia ja talvisia maisemia. Suurimman osan syksystä on maalattu eri väriskaaloilla kaloja, joista on koottu Jakomäen kirjastoon yhteinen tilateos. Avajaiset kirjastossa 30.11. klo 14. Taiteilijat ovat paikalla.
Lisäksi on tehty taideretki katsomaan Maiju Salmenkiven Happy Garden -näyttelyä Helsinki Contemporaryyn.Taidekalapolku-tilateoksen hienot kalat ovat maalanneet taidekerho Sotkussa käyneet lapset. Sotku on kokoontunut leikkipuisto Jakomäessä kaksi kertaa viikossa koko syksyn ajan. Teoksen nimi on lasten itse keksimä. Teos on nyt esillä Jakomäen kirjastossa. Ideointi, työpajojen ohjaus ja toteutus: kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi
Värilaukka

Tavoitteena on saada lapset liikkumaan luovassa ja ei-kilpailullisessa ympäristössä. Värilaukka on kuin leikki, jossa luomme uuden maailman käyttämällä värillisiä papereita, erilaisia tehtäviä, harjoitteita ja musiikkia. Värilaukassa yhdistyvät liike ja visuaaliset elementit.
Tänä syksynä Värilaukassa on fokus ollut kehon hahmottamisessa ja väreissä. Värilaukkaa on vedetty Jakomäen koulun jumppasalissa, joka on varattu leksun lapsille kerran viikossa.
Ideointi, suunnittelu ja ohjaus: tanssija-koreografi Pia Lindy ja kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi

   


Sukelluksia liikkeeseen ja kuvaan

on ollut aikuisille suunnattujen työpajojen sarja päiväkoti Kotilon tiloissa.
Syksyn ajan olemme sukeltaneet liikkeeseen ja kuvaan. Olemme zoomanneet liikettä ja kuvaa, tutkineet vuorovaikutusta, kohtaamista ja dialogia liikkeessä ja kuvallisen ilmaisun keinoin; vaikutusta ja lainausta, sommittelua sekä uppoutuneet musiikkiin ja ammentaneet siitä materiaalia niin liikkeeseen kuin kuvaankin. Liike on tukenut kuvallista ilmaisua ja toisinpäin.
Sukelluksia on ollut yhteinen prosessi ja matka niin osallistujille ja vetäjille, jotka ovat itse olleet mukana myös osallistujina. Ideointi, toteutus, ohjaus kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja tanssija-koreografi Pia Lindy

   


Keskusteluja Jakomäen kirjastossa - Keskustelua isoista aiheista

5.10.2017 Mitä luonto on antanut minulle?
Puheenvuoroja: valokuvajaaja Hanna Koikkalainen, kuvataiteilija Paula Tella, tanssija Elina Hauta-aho, joka esitti oman kommenttinsa esityksen muodossa.

26.10.2017 Mitä taide on antanut minulle?
Esityksellinen puheenvuoro tanssija Jonna Lehto, muut puheenvuorot Kalle Kivinen, Tuija Salovaara ja Tuisku Virolainen

7.12. 2017 Mitä yksinolo on antanut minulle?
Esityksellinen puheenvuoro Pia Lindy ja Annuska Dal Maso, muut puheenvuorot Tiina Hallakorpi, Martin Nyholm ja Ville Vieno

   
Kuvia Jonna Lehdon esityksellisestä puheenvuorosta 26.10. 2017. Mukana myös yllätysesiintyjä
Taidekuurin rahoitus

Rahoitus: 2018 Helsingin kaupunki / kulttuurilautakunta, TAIKE
2017 Helsingin kaupunki / kulttuurikeskus, Suomen kulttuurirahasto
2016 Helsingin kaupunki / kulttuurikeskus, TAIKE
Kulke             Kulke