Lilan logo
Kulttuuriyhdistys Lila ry

Myllypuron taidekuuri     2018 - 2019
Cultural Association Lila

  TAIDE
  Northern Direction
  Kommentti
  Baltic Souvenirs


  TAIDETTA ARKEEN
  Taidekuuri
  Lila Dance & Company
  Kalasataman POIJU


  Historia
  Yhteystiedot
  Linkkejä


Alueellinen yhteisötaideprojekti tarjoaa taidelähtöistä toimintaa Myllypuron ja sen ympäristön asukkaille. Osallistuminen Taidekuurin työpajoihin ja tapahtumiin on maksutonta. Projekti alkoi vuonna 2018, jolloin jolloin työpajoja ja tapahtumia ohjaisivat ja koordinoivat tanssija-koreografi Pia Lindy (elokuuhun 2018) sekä kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi sekä (syksystä 2018) kuvataiteilija Leenakaisu Hattunen. Projekti jatkuu vuonna 2019.

Lisätietoja: taidekuuri(at)gmail.com
facebook: www.facebook.com/jakiksenjamyllypurontaidekuuri


TAIDEKUURI 2019
Pop up -teos KEVÄÄN ENSIMMÄISET PERHOSET ovat jo saapuneet Myllypuroon ennen kevättä
on Myllypuron metroasemalla 11.3. asti. Teokseen ovat osallistuneet leikkipuisto Myllynsiiven koululaiset sekä asukastalo Myllärissä kokoontuvien Café Taitopajan ja Irakin Naiset Ry: n ryhmät. Teos on toteutettu yhteistyössä HKL:n ja leikkipuisto Myllynsiiven ja asukastalo Myllärin kanssa. Ideointi, työpajojen ohjaus ja toteutus : Tiina Hallakorpi.
Taidepaja Sotku jatkuu Myllynsiiven leikkipuistossa tammikuusta helmikuun loppuun Tiina Hallakorven ohjauksessa.
Leikkipuisto Myllynsiiven lasten yhteisteos TAIKAMETRO on esillä asukastalo Myllärissä 28.2. asti. Hyppää kyytiin! Linja M2 ajaa reittiä Myllypuro-Taikamaa ja jokainen pysäkinväli on aina 2 minuuttia. Taikametro ajaa minne vaan toivoo! Esimerkiksi Mummolaan, Viroon, Ruotsiin, Turkkiin, Tylypahkaan, Lontooseen ja Somaliaan. Päätepysäkki on Taikamaa. Kuva avajaisista 24.2.2019

Idea ja toteutus: kuva-ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi. Taikametro on toteutettu taidepaja Sotkussa osana leikkipuisto Myllynsiiven iltapäivätoimintaa, ja se kuuluu Myllypuron Taidekuuriin.
Leikkipuisto Myllynsiiven lasten yhteisteos ...TÄÄ ON JUST NIIN IHANAA... on esillä asukastalo Myllärissä 28.2. 2019 asti. Yhteistaideteoksessa maalattiin mielikuvia mukavista ja kauniista asioista, kodista, lemmikeistä, lomasta, kaukomaista ja omasta ympäristöstä... ajatuksena, että mikä on henkilökohtaisesti juuri minun mielestäni "...just niin ihanaa..." Kuva avajaisista 24.2.2019

Idea ja toteutus: kuvataiteilija Leenakaisu Hattunen. Teos on toteutettu taidepaja Sotkussa syksyllä 2018 osana leikkipuisto Myllynsiiven iltapäivätoimintaa, ja se kuuluu Myllypuron Taidekuuriin.


TAIDEKUURI 2018

Taidepaja Sotku siirtyi Jakomäen leikkipuistosta Myllynsiiven leikkipuistoon syksystä. Ohjaajana toimi kuvataiteilija Leenakaisu Hattunen.Syksyllä 2018 Taidekuurilla järjestettiin eri ikäisille asukkaille ja asukastalo Myllärin käyttäjille lyhtytyötyöpajoja, ohjaus Tiina Hallakorpi.

Kaikki lyhdyt koottiin yhteen yhteisölliseksi lyhtytapahtumaksi vuoden pimeimmän viikon 51 ajaksi asukastalo Myllärin ikkunalaudoille. Sen jälkeen osallistujat voivat hakea omat lyhtynsä jouluksi kotiin.
Sukelluksia liikkeeseen ja kuvaan -työpaja

järjestettiin talvella 2018 Myllypuron asukastalo Myllärissä. Teemoina oli mm. keveys ja paino. Teemoja lähestyttiin liikkeen ja kuvan keinoin. Ohjaajina toimivat Pia Lindy ja Tiina Hallakorpi.

Keväällä Myllärissä Taidekuuri jatkui Pia Lindyn ohjauksessa Omakuvia liikkeessä, kävelyitä ja liikkeellisiä tuokioita Myllypuron palvelukeskuksessa.