Lilan logo
Kulttuuriyhdistys Lila ry

Kontulan Taidekuuri     2014 - 2015
Cultural Association Lila

  TAIDE
  Northern Direction
  Kommentti
  Baltic Souvenirs


  TAIDETTA ARKEEN
  Taidekuuri
  Lila Dance & Company
  Kalasataman POIJU


  Historia
  Yhteystiedot
  Linkkejä


Kontulan taidekuuri tarjosi vuosien 2014 - 2015 ajan taidelähtöistä toimintaa Kontulan alueella. Taidekuuriin kuului tanssin, kuvataiteen ja valokuvauksen työpajoja, tilataideteoksia, tanssiteoksia ja keskustelutilaisuuksia. Kaikki taidekuuritoiminta oli maksutonta osallistujille.

Toteuttajat: valokuvaaja ja yteisötaiteilija Annuska Dal Maso, kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi, taidemaalari Mari Leskinen, tanssija-koreografi Pia Lindy (ja pialindysblog.blogspot.fi) sekä sosionomi Tuija Salovaara.

Kulttuuriyhdistys Lila tarjosi vuoden 2014 ajan erilaisia Taidekuureja Kontulan alueella. Kontula täytti 50 vuotta ja juhlan kunniaksi Taidekuureja oli 50. Taidekuuritoiminta jatkuu vuonna 2015.
Kontulan Taidekuuri -yhteisötaidehanketta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupungin kulttuurilautakunta sekä Ely-keskus.


Kontulassa tapahtui: merihirviotyopaja osallistumiskutsu


KESKUSTELUA ONNESTA ti 21.4. klo 17 - 19 Kontulan kirjastossa, Ostostie 4, Helsinki
Tervetuloa!

Keskustelu on osa keskustelusarjaa, jota Kontulan Taidekuuri-tiimi järjestää Kontulan kirjastossa.
24.3. klo 17 - 19 Keskustelua Kiitollisuudesta
26.2. klo 17 - 19 Keskustelua Inhimillisyydestä
29.5. järjestetään kevään viimeinen keskustelu, aihetta ei ole vielä päätetty.


keskustelukutsu


Kiikku terveysasemalla

Leikkipuisto Kiikun Taidekuuri-työpajojen tuotoksista koottu Viidakkokarnevaali ilahduttaa edelleen Kontulan terveysaseman kävijöitä. Teos on edelleen esillä yleisön pyynnöstä. Taideprojektin ideointi ja toteutus: kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi ja taidemaalari Mari Leskinen


Enkeleitä ja pilviä Kontulan ostoskeskuksessa

Tiina Hallakorven ja Mari Leskisen teos Enkeleitä ja pilviä oli esillä Kontulan ostoskeskuksen lasitornissa joulukuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin. Teos on nyt purettu.


Taikakilpikonnat Mellunkylän metroasemalla

Leikkipuisto Mellunmäen Taikakilpikonnat piristivät Mellunkylän metron matkustajia joulukuussa 2014. Teos on nyt purettu. Kiitos kaikille osallistuneille lapsille!


Improvisaatio ja valinnat netti-1

Duettoja Välittämisestä Sakara

Duettoja Välittämisestä WP3LÖYDÄ TANSSIJA ITSESSÄSI

Liikkeelle lähtöjä – avoimia tanssitunteja


Tunneilla lähdetään liikkeelle yksinkertaisten harjoitteiden kautta, jotka kannustavat oman liikkeen tutkimiseen ja tuottamiseen. Samalla harjoitukset toimivat lämmittelynä tanssiin ja improvisaatioon. Taustalla on ajatus tanssista kaikille mahdollisena tekemisen ja luomisen välineenä. Irrottaudumme teknisen taituruuden mittaamisesta, enemmänkin kohden sitä, miten tanssin avulla voi vahvistaa niin koreografista ajattelua ja fyysisyyttä kuin liikkumisen iloa ja vapautta. Avoimet tanssitunnit Lisätiedot/yhteydenotot: 050 352 6342 tai pia.lindy@gmail.com

Duetto-projektista lisää: 3 Duettoa Välittämisestä


Mari Leskinen, tekemässä seinämaalausta Lähiöaseman tuulikaappiin.
Mari.jpg <KAUNIS KONTULA

Kaunis kontula1

Valokuvaaja Annuska Dal Maso on kevään 2014 aikana kartoittanut Kontulan kauniita paikkoja.
Dal Maso on Tuija Salovaaran kanssa kiertänyt Kontulaa kysellen sen asukkailta kartan avulla näyttäämään heille omasta mielestään kauniita paikkoja Kontulassa. Toukokuun ajan Dal Maso kiersi karttaan merkityissä kohteissa ja kuvasi niitä.
Projekti oli esillä Galleria KontuPisteessä 3.6-10.10.2014

Kaunis kontula3ANNA UNELMILLE SIIVET

Kontulan ostoskeskus valmiitperhoset.jpg

Eri-ikäiset kontulalaiset ovat taiteilleet teoksen perhoset ” Anna unelmille siivet” kuvataidetyöpajoissa, joita on järjestetty seuraavissa paikoissa: Lähiöasema, Kontupiste, Kontulan kirjasto, Kontulan nuorisotalo, Lastenkaari, leikkipuisto Kiikku, Symppis, D –asema ja Kontulan palvelutalo. Myös Mieli maasta - ja Näprääjät ryhmät ovat osallistunut perhosten tekemiseen.

Kevyet perhoset symboloivat tekijöittensä unelmia ja liitäessään saattavat toteuttaa heidän unelmansa....Yhteisötaideteos on paikoillaan syyskuun alkuun asti. Sen jälkeen perhoset lentävät pois. Ehkä perhosista jää kuitenkin muisto.

Teoksen idea, suunnittelu ja toteutus: kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi. ”Anna Unelmille siivet” – kuvataidetyöpajojen vetäjät: Annuska Dal Maso, Tiina Hallakorpi ja Tuija Salovaara

Kiitokset hankkeen Hyväntekijöille:

STAPLES

LIBRIS oyKESKUSTELUTILAISUUKSIA KONTULAN KIRJASTOSSA
Kontulan Taidekuuri on yhteistyössä Kontulan kirjaston kanssa järjestänyt keskustelutilaisuuksia eri aiheista.


Innostus ja intohimo Hiljaisuus.jpg 3. taide kaikkien arjessa.jpg 2. Kauneus flaikku.jpg 1.Kutsumus flaikku
oh lightness wanhap2
Pia Lindyn Oh Lightness esitys Kontulan Wanhalla PostillaKONTULAN TAIDEKUURI LÄHIRADIOSSA

Tiina Hallakorpi, Pia Lindy ja Annuska Dal Maso kertovat maanantaina 14.4.2014 klo 19.30-20.30
Kontulan Taidekuurista Lähiradiossa, taajuudella 100.3 MHz